У 2018 році запланована масштабна реконструкція вулиці Шкільної

20.02.2018 14:00

У Запоріжжі тривають роботи з благоустрою вулиць, доріг, дворів, зон відпочинку. В Олександрівському районі у поточному році буде виконана масштабна реконструкція вулиці Шкільної (ділянка від вулиці Фортечної до виїзду на Набережну магістраль). Тут облаштують нове дорожнє покриття з велодоріжкою, тротуари, зелену зону та з'явиться дитячий майданчик.

Ділянка вулиці Шкільної від вулиці Фортечної до Набережної магістралі досить жвава. Тут розташовані житлові багатоповерхові будинки, приватний сектор, також багато городян відвідують стоматологічну клініку, магазини, синагогу. Однак якісної дороги ніколи не було.

- Я працюю в міській стоматологічній поліклініці №2 вже близько 15 років. Багато років дорога тут погана. Поліклініка обслуговує весь Олександрівський район. Пацієнти неодноразово скаржилися на стан дороги. Дуже велике прохання реконструювати цю ділянку, щоб люди могли підійти і під'їхати до поліклініки, - розповіласпівробітник міської стоматологічної клініки №2 Тамара Карпушева.

У планах міської влади привести територію до ладу. Сьогодні відбулась виїзна нарада на об'єкті реконструкції за участю керівництва Олександрівського району. Голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий розповів по заплановані роботи.

- Городяни неодноразово зверталися з проханням привести до ладу цю територію. Питання в тому, що дороги тут раніше не було. Дорожнє покриття з'явилося з будівництвом синагоги. Однак дорога не була закріплена за містом. Для того, щоб вирішити ситуацію, розробили відповідний проект. Цього тижня буде запущений тендер. Згідно з процедурою на це відведено 30 днів. Після укладення договору з переможцем тендера стартують роботи з реконструкції. Планується здача об'єкту до кінця поточного року, - сказав Валерій Мостивий.

Згідно з проектом буде виконано будівництво дороги на ділянці вулиці Шкільної від вулиці Фортечної до виїзду на Набережну магістраль. Роботи включають заміну дорожнього покриття з облаштуванням зливових стоків. Передбачені паркувальні кишені. Районна влада має намір врахувати інтереси велосипедистів: з новою дорогою тут з'являться і велодоріжки. А в майбутньому, можливо, і зупинкові комплекси. Валерій Мостовий зазначив, що для зручності жителів буде опрацьовуватися питання про можливість продовження транспортного маршруту по даній ділянці дороги. Тут буде упорядкована зелена зона і встановлений дитячий майданчик, відновлена система вуличного освітлення, з'являться лавочки, урни.

В цілому в 2018 році в Олександрівському районі заплановано реалізацію 4 знакових проектів. Це реконструкція вулиць Шкільної, Лікаря Лукашевича, скверу Театрального, будівництво пам'ятника Героям Чорнобильцям.

- Що стосується об'єкта реконструкції по вулиці Лікаря Лукашевича, в зв'язку з корегуванням проекту терміни були перенесені. На сьогодні роботи відновлено. Тут укладені безшумні рейки. Зараз вимощується плитка між рейками, завершуються роботи з заміни мереж тепло, водопостачання, водовідведення, що дозволить уникнути аварій на даній ділянці. Буде виконано озеленення. З запуском роботи асфальтних заводів приступлять до влаштування проїзної частини, - розповів Валерій Мостовий.

Всі ці чотири об'єкти планується завершити у поточному році.