У Запоріжжі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

20.02.2018 13:35

У Запоріжжі на площі Героїв перед обласною державною адміністрацією відбувся мітинг до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні в Україні проходять заходи, приурочені Дню пам'яті Героїв Небесної Сотні. В цей день, чотири роки тому під час зіткнень на Майдані в Києві загинула найбільша кількість активістів. Вшанувати пам'ять загиблих прийшли представники обласної і міської влади, військовослужбовці 55-ї артбригади та Нацгвардії, священнослужителі, студенти, школярі та небайдужі городяни.

- У пам'яті запорожців герої Небесної сотні назавжди залишаться як мужні патріоти, які ціною свого життя перевернули хід історії. Завдяки їм, кожен з нас переосмислив і заново відкрив для себе поняття свободи, незалежності, можливості жити і примножувати багатства своєї рідної країни, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

На площі Героїв влаштували імпровізовані барикади з шин і розпалили багаття в бочках. Для учасників мітингу підготували театральну виставу, де звучали вірші та пісні про події на Майдані. Також присутні поклали квіти до пам'ятника Героям революції гідності.