У Заводському районі тривають роботи з благоустрою

21.02.2018 13:11

Один з напрямків з благоустрою міста – догляд за зеленими насадженнями. Окрема увага приділяється стану зелених насаджень. Для безпеки городян старі аварійні дерева видаляють. Також комунальники фрезерують і викорчовують пні, готуючи місце для висадки молодих дерев. Сьогодні спецтехніка КРБП «Зеленбуд» працює на вулиці Компресорній у Заводському районі.

За останні два роки (2016-2017) у Заводському районі було видалено близько 400 аварійно небезпечних дерев. Питання актуальне, тому що вік таких дерев 50 і більше років, деякі з них у висоту вже досягли дев'ятиповерхового будинку і могли впасти. Своєчасність виконання таких робіт – це, перш за все, безпека людей. Після видалення дерев необхідно прибрати також пні. Сьогодні робітники і спецтехніка КРБП «Зеленбуд» задіяні в видаленні пнів по вулиці Компресорній.

- Спершу пень необхідно обкопати і за допомогою бензопили знизити його, потім спецтехнікою виконується фрезерування. Вручну ця робота зайняла б набагато більше часу. А так легше і швидше. У день до 10-15 пнів викорчовуємо. Залишки деревини вивозяться на полігон ТПВ, - розповів працівник зеленого будівництва КРБП «Зеленбуд» Юрій Сугак.

З початку 2018 року у Заводському районі було видалено близько 140 пнів.

- У Заводському районі з 2016 року розпочато системну роботу з благоустрою, включаючи знесення аварійних дерев та видалення пнів. Спеціальною комісією проводиться обстеження дерев, які з них є аварійно небезпечними і підлягають знесенню. Переважно це тополі. Дерево може бути на вигляд нормальним, але всередині стовбур порожній і трухлявий, при сильному вітрі є небезпека їх падіння, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Юрій Кулак.

Замість знесених дерев висаджуються молоді. У планах на цей рік - висадити на території району близько 200 нових дерев.