Запорізькі комунальники продовжують підтримувати комфортні умови життєдіяльності у місті

18.12.2023 12:10

Працівники комунальних підприємства щодня проводять роботи з благоустрою міста, ремонту доріг та тротуарів, підтримують в належному стані території міста, прибирають сміття тощо. Що було виконано за останній тиждень повідомили в департаменті муніципального управління.

Так, фахівці КП «ЕЛУАШ» провели механічне та ручне прибирання доріг від наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу. Зі 116 вулиць Запоріжжя вивезли 756.7 т сміття.

Виконали поточний середній та поточний дрібний ремонти на 9 вулицях. Уклали асфальтове покриття на площі 148.38 кв. м. Відремонтували 15 елементів зливової каналізації.

У департаменті муніципального управління проведено засідання робочої групи для визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, на якому розглянуто 5 питань. Опрацьовано 3 матеріали, за результатами яких підготовлено проєкти рішень виконавчого комітету про усунення наслідків порушень типових правил благоустрою території. Забезпечено виконання рішення виконкому щодо демонтажу 4 незаконно розташованих  об’єктів. Опрацьовано 6 заяв щодо видачі ордерів на проведення планового/аварійного розриття. опрацьовано 9 заяв щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 9 відповідних дозволів. Опрацьовано та надано відповіді на 31 звернення з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі. Укладено 63 договори та додаткові угоди на право користування місцем для здійснення підприємницької діяльності.

Фахівці інспекції з благоустрою протягом звітного періоду склали 7 протоколів щодо адміністративних правопорушень та надали 28 вимог щодо порушення норм законодавства в сфері благоустрою. Перевірили 4 планові та аварійні розриття щодо відповідності до виданих  ордерів.

Інспектори КП «Муніципальна варта» склали 7 протоколів щодо адміністративних правопорушень, а саме: за ст.152 КУпАП – 5 протоколів, за ч.2 ст. 156 КУпАП – 2 протоколи.