У Запоріжжі трамваї та тролейбуси проходять щоденну санітарно-гігієнічну обробку

22.02.2018 12:30

Щодня трамваї і тролейбуси перевозять тисячі запорожців. Щоб пасажирам комфортно і безпечно було їздити в електротранспорті, щоночі співробітники КП «Запоріжелектротранс» миють і чистять рухомий склад.

Підтримка чистоти рухомого складу - це спеціальна технологія, яка передбачає ретельну підготовку трамваїв і тролейбусів до роботи на вулицях міста. Щоночі, перед виходом електротранспорту на маршрут, він проходить миття і передрейсовий огляд.

Як розповів головний інженер трамвайного депо № 1 Юрій Карпов, вагони миють апаратом високого тиску. Над миттям одного вагона працюють три людини. Дві з них прибирають і дезінфікують трамвай зсередини, одна - миє вагон зовні. На прибирання одного вагона в середньому витрачається 1,5 години. За день бригада мийників миє близько 18 вагонів.

- Три роки тому була закуплена установка «Kärcher», яка дуже ефективно змиває бруд. Вода подається під високим тиском, що дозволяє швидко і якісно відмивати вагони трамваїв. Всередині салон миється вручну, також проводиться дезінфекція поручнів. Санітарна очистка та перевірка технічного стану рухомого складу трамвайного депо проходить щодня перед виходом на лінію. Раз на 5 днів проводиться генеральне прибирання, - розповів Юрій Карпов.

Технологія мийки тролейбусів подібна до прибиранням трамваїв. Весь рухомий склад проходить щоденне прибирання перед виходом на маршрут, а також раз на 5-7 днів - генеральне прибирання згідно з графіком.

- Перед тим, як тролейбус виходить на лінію, після денного техогляду проводиться мийка та санітарне прибирання машини. Для зовнішнього прибирання використовуються як спеціальні автоматичні щітки, так і мийка високого тиску. Щоденне прибирання тролейбуса займає в середньому 15 хвилин, - розповів директор тролейбусного парку № 1 Олексій Шатохін.

Нагадаємо, міський голова Володимир Буряк доручив управлінню з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради посилити контроль за санітарним станом громадського транспорту.