У Запоріжжі затвердили дві міські програми для підвищення рівня обороноздатності

25.12.2023 10:20

Під час 22-ї сесії Запорізької міськради депутати ухвалили програму «Повітряна армія Запоріжжя» й Програму підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в місті Запоріжжя на 2024 рік.

Ці дві програми мають на меті підвищення обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в Запоріжжі.

Програма «Повітряна армія Запоріжжя» передбачає надання шефської допомоги для задоволення нагальних потреб особового складу та покращення матеріально-технічного стану військових частин Збройних Сил України та Національної гвардії України, у першу чергу шляхом придбання дронів та комплектуючих до них. Також, впровадження комплексних взаємоузгоджених заходів між органами місцевого самоврядування та військовими підрозділами для реалізації у місті державної політики з питань захисту державного суверенітету.

Фінансування витрат на виконання заходів програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Запорізької міської територіальної громади. На це в бюджеті на 2024 рік передбачено 50 млн грн.

На Програму підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в місті Запоріжжя в бюджеті на наступний рік передбачено 150 млн грн.

Реалізація цієї програми дозволить:

  • підвищити обороноздатність Запоріжжя;
  • забезпечити виконання заходів правового режиму воєнного стану;
  • підтримувати безпеку та правопорядок у Запоріжжя;
  • забезпечити належні умови служби для особового складу військових частин Збройних Сил України та Національної гвардії України, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, підрозділів МВС України та Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, територіального управління ДБР;
  • забезпечити виконання поставлених бойових завдань в частині оборони державного суверенітету.