Володимир Буряк провів особистий прийом громадян. І знову про ЖКГ

22.02.2018 16:35

Питання житлово-комунального господарства вже традиційно залишаються головними під час особистих прийомів громадян, які регулярно проводить міський голова Володимир Буряк. Для цього є об'єктивні причини, адже житловий фонд в місті зношений.

Фінансування капітальних ремонтів з міського бюджету в останні два роки значно збільшилося. Однак навіть це не дає можливості покращити ситуацію в короткі терміни, адже проблеми в житловому господарстві накопичувалися роками.

Необхідні кошти і час для того, щоб привести житловий фонд в порядок. Міська влада це розуміє. Запоріжжя рухається тут в потрібному напрямку. Однак у багатьох будинках, які потребують термінового ремонту, мешканці вже не можуть чекати кілька років. У цій ситуації для них єдиним виходом часто стає звернення до керівництва міста.

Серед тих, хто сьогодні звернувся до міського голови Володимира Буряка був Юрій Майборода, який проживає в будинку по вулиці Миколи Корищенка, 23. Покрівля над його квартирою почала протікати ще в 2016 році. Обіцянки житловиків виконати ремонт залишилися простими відписками. У квартирі вже утворився грибок, Юрію доводиться періодично проводити ремонт, щоб в квартирі можна було жити.

- Міська аварійна служба повинна терміново усунути протікання. Завдання управляючої компанії «Мрія» - у другому кварталі відремонтувати покрівлю над під'їздом, в якому знаходиться квартира, - зазначив Володимир Буряк.

Представники компанії «Мрія» пообіцяли, що ремонт буде виконаний. Важливо при цьому, що рівень оплати послуг мешканцями будинку по вулиці Миколи Крищенка, 23 досить високий - понад 90%. Якщо тенденція збережеться, то у керуючої компанії будуть ресурси для проведення цього ремонту.

У будинку по вулиці Кутузова, 2 заливає підвал. Причина - стан каналізаційних мереж. За результатами розмови з мешканцями Володимир Буряк поставив завдання КП «Наше місто», яке обслуговує будинок, в понеділок виконати аварійний ремонт каналізації в підвалі.

- Це тимчасовий захід, щоб усунути протікання, уникнути підтоплення підвалу. Будинок включений в титульний список капремонтів на 2018 рік. Департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради взяти питання заміни інженерних мереж в цьому будинку під контроль. Роботи повинні розпочатися вже навесні, - заявив Володимир Буряк.