Представники німецького банку та влади обговорили перспективи програми «Енергоефективність у муніципалітетах» у Запоріжжі

23.02.2018 13:05

Сьогодні, 23 лютого, в Запорізькій міськраді відбулася робоча зустріч з представниками німецького Банку розвитку KFW.

Німецьку сторону представляв директор офісу KFW в Києві пан Лутц Хорн-Хааке, а також Олексій Захаров і Олександр Шумельда - представники Місії консультантів компанії Communal Credit Public Consulting GmbH (Австрія).

З боку запорізької влади в робочій зустрічі взяли участь перший заступник міського голови Сергій Мішок, заступник міського голови Валентина Малиш та директор департаменту економічного розвитку міськради Наталія Новак.

Запоріжжя увійшло в короткий список міст України, які візьмуть участь у програмі «Енергоефективність в муніципалітетах». Програма спрямована на відновлення і модернізацію комунальної інфраструктури з метою скорочення бюджетних витрат на споживання енергії українськими містами. Німецький уряд має намір виділити на її реалізацію сумарно близько 25 млн євро кредитних коштів для двох українських міст - Запоріжжя та Житомира.

Представники німецького Банку розвитку KFW і Місії консультантів прибули в Запоріжжя з метою визначити і обговорити з представниками запорізької міської влади перелік конкретних об'єктів термомодернізації для початку дослідницьких робіт, а також розробити і погодити текст Меморандуму між Запорізькою міськрадою і німецьким Банком розвитку KFW.

Учасники зустрічі в робочому порядку обговорювали подальші кроки по запуску проекту комплексної термомодернізації 40 бюджетних установ м. Запоріжжя. У найближчих планах співпраці за цим проектом - тристороння зустріч у Києві представників Банку розвитку KFW, запорізької влади і Міністерства фінансів України для узгодження всіх процедурних питань і вироблення дорожньої карти поетапної реалізації проекту «Енергоефективність в муніципалітетах».