У 2018 році в Запоріжжі планують придбати десять трамваїв та зібрати п’ять

23.02.2018 13:15

Виконавчий комітет Запорізької міської ради підтримав придбання десяти капітально відремонтованих трамваїв, які раніше використовувалися в країнах ЄС. Відповідний пункт пропонується включити в міську програму розвитку електротранспорту та КП «Запоріжелектротранс». Затвердити зміни до програми планується на найближчій сесії міської ради.

Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради Олександр Власюк повідомив, що для своєчасного проведення торгів на закупівлю кузовів для збирання запорізьких трамваїв необхідно внести зміни в відповідну програму. Пропонується передбачити поки придбання чотирьох трамвайних кузовів.

- Необхідно щоб всі розуміли. Ми не відмовляємося від збирання п'яти трамваїв, як і не зменшуємо кількість коштів на програму «Запорізький трамвай». Для того, щоб своєчасно провести торги ми придбаємо поки чотири кузови, тому що сталося їх подорожчання. Надалі, впевнений, буде знайдено можливості для додаткового фінансування, ми закупимо ще один кузов, зберемо всі п'ять трамваїв, виконавши програму в повному обсязі, - зазначив міський голова Володимир Буряк.

Міський голова також пояснив плани придбання трамваїв в країнах Євросоюзу.

- Це не старі трамваї. Вони пройдуть капітальний ремонт, після цього ще можуть спокійно прослужити десять-п'ятнадцять років. Ми направимо на придбання десяти капітально відремонтованих трамваїв 24 мільйони гривень. Вони відразу ж після надходження до міста зможуть вийти на лінію, - сказав Володимир Буряк.