У Запоріжжі до поминальних днів міські кладовища приведуть у порядок

23.02.2018 15:32

До поминальних днів комунальники мають прибрати кладовища, відремонтувати дороги, що до них ведуть, підготувати гідні умови для відвідувачів.

Сьогодні у ході засідання виконкому міської ради прийнято рішення про підготовку кладовищ до проведення Дня пам'яті в Запоріжжі.

Згідно документу території міських кладовищ мають своєчасно привести у порядок відповідно до санітарних норм і правил. Передбачено виконання цілого комплексу робіт з благоустрою.

СКП «Запорізька ритуальна служба» до 2 квітня має привести у належний санітарний стан територій 20 кладовищ, закріплених за підприємством, загальною площею 298,98 га.

Роботи включають ремонти та фарбування водопроводів, місць ритуальних церемоній, малих архітектурних форм, контейнерів. Будуть приведені до ладу меморіали військових-братських поховань, могили Героїв Радянського Союзу, закріплені за підприємством.

З 2 по 23 квітня комунальне підприємство забезпечить вивезення сміття з територій міських кладовищ. Для відвідувачів організують підвоз води.

КП «ЕЛУАШ» виконає ремонт під'їзних шляхів до кладовищ. Зокрема, таких об’єктів:

- «Капустяне» - вул. Ігоря Сікорського, вул. Солідарності, вул. Каліброва;

- «Леваневське» - під'їзну колію до кладовища;

- «Матвіївське» - вул. Панфьорова, вул. Теплова;

- «Павло-Кічкас» - вул. Насосна;

- «Південне» - вул. Броньова, вул. Київська;

- «Правобережне» - вул. Братська;

- «Східне» - вул. Юності;

- «Хортицьке» - в'їзд на кладовище;

- «Кушугумське» - під'їздний шлях до кладовища;

- «Кринички» - вул. Піхотна, вул. Етюдна;

- «Подпорожнянка» - вул. Бодянського;

- «Піщане» - вул. Піщана.

Під час проведення поминальних днів будуть вживатися особливі заходи безпеки. На кладовищах будуть чергувати машини швидкої допомоги, правоохоронці.