Запорізькі психологи та соціологи пройшли курс по волонтерській діяльності

26.02.2018 09:41

Наприкінці минулого року на базі міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді розпочалися тренінгові заняття з основ волонтерської діяльності для психологів та соціологів Запорізького міськрайонного відділу пробації. Заняття тривали понад два місяці.

На першому занятті учасники заходу ознайомилися з історією волонтерського руху в Україні та визначили потребу суспільства в такому явищі як «лідерство».

Тренінгова програма складалася з кількох блоків, які включали 9 занять. Учасники тренінгу розглянули різні аспекти волонтерства – стилі лідерства, мотивацію, роботу в команді, конфлікти та прийняття рішень. Також навчилися розробляти проекти проведення заходу, визначати лідера в команді, приймати спільні рішення.

Усі 17 спеціалістів пройшли навчання за програмою підготовки фахівців «Технологія модульного навчання з формування мотивації волонтерської діяльності, розвитку лідерських та комунікативних якостей, формування команди». Усі учасники тренінгових занять отримали свідоцтва.