Запорізькі озеленювачі цілий рік доглядають за деревами та кущами

26.02.2018 12:00

В обласному центрі тривають роботи з обрізки та видалення старих аварійних дерев, також приводяться у належний вигляд і чагарники. Озеленювачі обрізають гілки, які розрослися або вже сухі, формують крони дерев, надаючи естетичний вигляд, та омолоджують. Роботи виконуються в залежності від породи та віку дерева.

За даними КРБП «Зеленбуд» за тиждень кроновано понад 4160 дерев. Роботи виконуються із січня. Завдання «зеленбудівців» привести зелені насадження у належний вигляд до весни – початку періоду зростання та появи листя.

У парку Сагайдачного виконані роботи з омолодження дерев. У парку Піонерів, по проспектах Металургів, Ювілейному комунальники формували крони дерев. Також обрізали дерева під природний вигляд по вулицям Незалежної України, Тюленіна, Бородінській, Лесі Українки, Трегубова, Європейській, Космічній, Новокузнецькій, Парамонова, Запорізькій, Олександрівській, Троїцькій, на площі Запорізькій, у сквері Бірюка, парку по вул. Запорізького козацтва та іншим об'єктам. За допомогою спецтехніки – автовишок - фахівці обрізали дерева по бул. Бельфорському, у парку Сагайдачного, по вулицям Перспективній, Літературній.

Також приведені у належний вигляд 860 чагарників.

За звітний період були видалені 23 старих аварійних дерева.

У Заводському районі «зеленбудівці» виконали фрезерування 46 пнів раніше видалених дерев.

Варто зазначити, що щорічно замість старих аварійних дерев у місті висаджують тисячі молодих рослин.