Запорізькі бібліотекарі провели тренінг з нової системи класифікації книжок

26.02.2018 13:00

21 та 22 лютого на базі запорізької Центральної бібліотеки для дорослих відбувся тренінг-інструктаж для бібліографів бібліотек-філій ЦБС з питання впровадження Універсальної десяткової класифікації.

Таким чином працівники Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Запоріжжя розпочали реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 р. №177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації».

Працівники відділу обробки та комплектування ЦБС представили покроковий план впровадження класифікації УДК та разом із учасниками заходу розглянули орієнтовну робочу схему таблиць. Фахівці також провели тренінг з практичного впровадження УДК і відповіли на численні питання бібліографів.

Вже до кінця першого кварталу поточного року бібліотекарями заплановано переведення з Бібліотечно-бібліографічної класифікації на Універсальну десяткову класифікацію трьох відділів – «загальний клас», «суспільні науки», «географія, біографія, історія».