Для міської ДЮСШ «Локомотив» закуплено нове обладнання, яке відповідає міжнародним стандартам

11.07.2017 17:15

У Запоріжжі міська влада приділяє особливу увагу розвитку дитячих спортивних шкіл та популяризації здорового способу життя та занять спортом серед молоді. У 2016 році вперше за останні роки було виділено рекордну суму в 4,5 млн грн. на оновлення матеріально-технічної бази спортивних шкіл міста. За перше півріччя 2017 року придбано спортінвентарю на суму 1, 6 млн. грн. До кінця року планується закупівля інвентарю на суму 1,4 млн. грн.

Завдяки комплексній програмі, вперше за довгі роки вдалося оновити матеріально-технічну базу ДЮСШ «Локомотив», де спортсмени займаються веслуванням на байдарках і каное. З тим, як проходить тренувальний процес на новому обладнанні, ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Він підкреслив, що розвиток будь-якого виду спорту неможливий без сильної матеріально-технічної бази. Використовуючи закуплений інвентар, юні каноїсти і байдарочники зможуть досягати високих спортивних результатів на змаганнях всіх рівнів.

- У Запоріжжі культивується більше 30 видів спорту. Понад 1 млн. грн. ми виділили на закупівлю інвентарю для ДЮСШ, в яких займаються водними видами спорту - «Локомотив» і «Україна». Неможливо вимагати від спортсменів високих результатів, не даючи їм можливість тренуватися на обладнанні, яке відповідає міжнародним стандартам. Ми закупили 6 човнів (байдарок і каное), два тренажери, близько 100 рятувальних жилетів, весла, 3 мотора для супроводжуючих човнів. І це вкладення вже приносить свої плоди - вихованці ДЮСШ «Локомотив» представляють Запоріжжя в складі збірної України з веслування, займають призові місця на чемпіонатах України та на різних міжнародних змаганнях, - сказав Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови зазначив, що з 2016 року для спортсменів-вихованців міських ДЮСШ та суддів районних, міських змагань було суттєво збільшено фінансування на участь в навчально-тренувальних зборах та спортивних заходах.