Сучасні методи викладання сьогодні у Запоріжжі переймали вчителі французької

27.02.2018 16:50

Сьогодні у Запоріжжі разом зібрались вчителі французької мови, вони відвідали ательє «FLE: інноваційні методи викладання». Захід відбувся на базі Запорізької гімназії № 71. Організатором виступили департамент освіти та науки Запорізької міської ради та французький культурний центр «Альянс Франсез».

Майстер-клас для вчителів французької мови був проведений з метою популяризації вивчення французької мови в закладах освіти, поширення інноваційних методів викладання французької мови, удосконалення рівня фахової майстерності вчителів та розвитку іх мовленнєвих навичок. Ательє для вчителів провела директор французького культурного центру «Альянс Франсез» Людмила Богдановська. Під час проведення майстер-класу вона надала учасникам заходу повну інформацію щодо підготовки школярів до іспиту DELF/DALF. DELF та DALF є офіційними дипломами Міністерства освіти Франції, які підтверджують рівень володіння французькою мовою кандидатів-іноземців для можливих роботодавців, а також при вступі до вищих навчальних закладів Франції та франкомовних країн.

- «Альянс Франсез» працює у Запоріжжі з 1994 року. Це єдиний сертифікований центр у регіоні, який має право приймати іспит DELF/DALF. Вже 6 років ми приймаємо цей екзамен, чимало запоріжців його успішно склали і продовжили навчання у французьких університетах. Цей диплом дає можливість нашим дітям далі вчитися та отримати якісну освіту за сучасними спеціальностями, - відзначила Людмила Богдановська.

Випускники шкіл, які у 2017, 2018 роках отримали міжнародний сертифікат DELF/DALF мовного іспиту з французької мови, мають можливість зарахувати його, як результат державної підсумкової атестації. У такому разі в додаток до атестата їм виставляється оцінка за ДПА з французької мови 12 балів.