Дорожники та спецтехніка розчищають місто від снігу

27.02.2018 17:40

У Запоріжжі з обіду йде не припиняючись сніг. На розчищення міста вийшли робітники та спецтехніка КП «ЕЛУАШ». У прибиранні від снігу та посипці антиожеледними матеріалами тротуарів та зупиночних комплексів також задіяні субпідрядники.

Для забезпечення життєдіяльності міста у зимовий період ведеться постійне чергування КП «ЕЛУАШ». Техніка і робочі перебувають у режимі готовності. З початком негоди вони приступають до розчищення міста від снігу. Одне з важливих завдань - забезпечити роботу громадського транспорту, пересування містом автотранспорту. Також дорожники прибирають від снігу та посипають антиожеледними матеріалами тротуари.

Сьогодні з 12 години дня в місті пішов інтенсивний сніг. Через годину працівники КП "ЕЛУАШ" та субпідрядники почали розчищати пішохідні зони та зупиночні комплекси.

- О першій годині дня приступили до прибирання тротуарів і зупинок від снігу. У кожному районі працюють бригади. Спочатку території очищаються від снігу, потім приступаємо до посипання антиожеледними матеріалами. На дорогах спецтехніка працює спочатку на пріоритетних вулицях, далі на другорядних і третьої черги. На даний момент обробили антиожеледними матеріалами всі три черги. З 17ої годині розпочнеться прибирання снігу з проїжджої частини. Технологія така - посипали дороги сумішшю, після того як утворилася каша, її змітаємо, - розповіла заступник начальника КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич.

За прогнозами синоптиків сніг йтиме всю ніч. Дорожники готові боротися з негодою до ранку. Планується періодично повторювати етапи снігоочищення проїжджої частини по всьому місту. Задіяно близько 80 одиниць спецтехніки.