У Запоріжжі створено комунальний заклад «Палац культури «Молодіжний»

28.02.2018 18:05

На сьогоднішній сесії Запорізької міської ради депутати ухвалили проект рішення «Про створення комунального закладу «Палац культури «Молодіжний».

У грудні 2016 року до комунальної власності територіальної громади м. Запоріжжя було прийняте майно Палацу культури вогнетривного заводу по вул. Л. Чайкіної, 53 у Заводському районі. На момент прийняття даного об’єкта бюджет міста було сформовано, забезпечити фінансування нового закладу культури було неможливо. Тому дане майно було передане в оперативне управління комунальному закладу «Палац культури «Заводський». З метою збереження майна підрозділу КЗ ПК «Заводський» по вул. Л. Чайкіної, 53 та організації творчої діяльності протягом 2017 року Запорізька міськрада виділила необхідні кошти для його повноцінного функціонування.

З метою розширення спектру культурних послуг мешканцям Заводського району та міста, створення конкурентоспроможного культурного продукту виникла пропозиція створити комунальний заклад «Палац культури «Молодіжний». Дане рішення не потребувало додаткового бюджетного фінансування та було підтримане районною адміністрацією Запорізької міської ради по Заводському району та депутатами Запорізької міської ради. Власником новоутвореного закладу є територіальна громада м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, органом управління - департамент культури і туризму Запорізької міської ради.