У Запоріжжі пішохідні переходи оснащують додатковою системою освітлення

28.02.2018 17:42

До програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя на 2018-2020 роки внесено зміни. Передбачено перерозподіл коштів і виділення додаткових. Зокрема зміни торкнулися питань проведення робіт з освітлення вулиць міста, придбання додаткової дорожньої спецтехніки, упорядкування територій міських кладовищ.

Під час сьогоднішньої сессії міськаради депутати підтримали зміни, внесені до програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя на 2018-2020 роки.

В рамках реалізації інвестпрограм і проектів у 2017 році за рахунок субвенцій були виконані роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення по проспекту Моторобудівників. На ці цілі було виділено кошти у розмірі 2 289,908 тис грн., з них 78,000 тис. грн. - співфінансування з місцевого бюджету. Роботи виконані у повному обсязі з економією 481,889 тис. грн.

Виникла необхідність з метою забезпечення безпеки на пішохідних переходах встановити додаткове освітлення проїжджої частини, пішохідної зони - 29 світильників в районі перехрестя пр. Моторобудівників - вул. Іванова. Також будуть обладнані додаткові сигнальні пристрої червоного кольору на п'яти пішохідних переходах по даному проспекту. Вартість робіт складе 509,358 тис. грн. Необхідна сума співфінансування з міського бюджету -27,469 тис. грн.

Дві одиниці навісного обладнання буде придбано для спецтехніки КП «ЕЛУАШ» - каретки з вилами і сніжний відвал на екскаватори-навантажувачі. Субвенція держбюджету – 228 тис. грн, оборотні кошти підприємства - 55,7 тис. грн., співфінансування з міського бюджету - 127,3 тис. грн грн.

Крім того, згідно з чинним законодавством, щоб не допустити несанкціонованих поховань, визначити статус кладовищ на виявлених місцях невідомих поховань, розташованих в Запоріжжі необхідно виконати роботи з підготовки землеупорядної документації 5 об'єктів. Це кладовища «Центральне Хортицьке» на о. Хортиця, «Павло-Кічкас» по вул. Насосної, «Східне» по вул. Юності, «Південне» біля сел. Первомайське, «Капустяне» по вул. Солідарності.

Внесені у програму зміни дозволять профінансувати усі означені заходи.