У Запоріжжі демонтовано понад 250 незаконно розміщених рекламних конструкцій

12.07.2017 11:43

В обласному центрі ведеться активна робота, спрямована на дотримання законодавства про рекламу - по контролю за розміщенням рекламних конструкцій.

Як розповів завідувач сектором по організації роботи з документами дозвільного характеру департаменту комунальної власності та приватизації міської ради, робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами Андрій Кучера, з початку 2017 року за фактами порушення законодавства про рекламу було складено близько 400 актів. Виявлено понад 1 тис. незаконно розміщених рекламних конструкцій. Були направлені відповідні повідомлення власникам даних конструкцій і приписи для їх демонтажу КП «ЗДІА».

Паралельно факти порушень законодавства про рекламу були направлені до органів Нацполіціі, інспекції з благоустрою міської ради, управління з питань захисту прав споживачів.

У більшості випадків виявлені наступні порушення:

- відсутність дозволів на розміщення рекламних конструкцій,

- аварійний стан рекламних конструкцій;

- рекламні конструкції закривають архітектурні елементи фасадів будівель;

- рекламні конструкції, які створюють аварійну ситуацію на проїжджій частині, зачіпають контактні мережі, заважають руху транспорту і пішоходів.

На сьогодні понад 250 рекламних конструкцій демонтовано.

Вже не один день ведуться роботи по демонтажу незаконних конструкцій на фасаді будівлі, яка є пам'яткою архітектури і містобудування по проспекту Соборний, 177 / пр. Металургів, 15.

- Фасад цього будинку буквально обвішаний рекламними конструкціями. З 90 рекламних об'єктів, тільки по одному є дозвіл для розміщення. Знадобиться не один день, щоб очистити будинок від реклами. Однак результат буде очевидний. По завершенню демонтажу рекламних конструкцій будівля отримає свій первісний вигляд, - підкреслив Андрій Кучера.

Роботи з демонтажу незаконно розміщених рекламних конструкцій тривають.