У Запоріжжі успішно реалізуються міські програми соціального захисту дітей та матеріально-технічного забезпечення дитячих будинків сімейного типу

02.03.2018 12:55

У Запоріжжі відбулось засідання колегії служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради. Учасники засідання заслухали підсумки роботи служби за 2017 рік та розглянули актуальні питання соціального захисту дітей.

У засіданні колегії взяли участь представники депутатських комісій міської ради, районних адміністрацій Запорізької міської ради, департаментів та управлінь міської ради, районних відділень ювенальної превенції управління національної поліції, патрульної поліції, закладів для дітей.

Як зазначила начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша, у 2017 році були успішно реалізовані завдання двох міських програм, направлених на соціальний захист прав і інтересів дітей; розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; забезпечення дитячих будинків сімейного типу необхідними меблями та предметами тривалого вжитку, дозвілля дітей.

На виконання завдань Програми соціального захисту дітей та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2017 році з бюджету міста виділено 506,795 тис. грн. Протягом минулого року було проведено 29 різноманітних заходів, якими було охоплено 5466 учасників. Завдяки програмі 154 дитини отримали канцелярське приладдя до початку навчання, 63 першокласника отримали портфелі з канцелярським приладдям, 79 дітей, позбавлених батьківського піклування отримали наручні годинники з нагоди отримання паспорта громадянина України.

На виконання Програми по забезпеченню дитячих будинків сімейного типу у 2017 році з бюджету міста виділено 420,719 тис. грн. Кошти використано на забезпечення 3-х існуючих дитячих будинків необхідними меблями та предметами тривалого вжитку, що надало можливість створити вихованцям належні умови утримання та виховання.