Вихованці запорізьких ДЮСШ вибороли сотні медалей на змаганнях з різних видів єдиноборств

12.07.2017 12:38

Як повідомляє департамент спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради, 391 медаль різного ґатунку вибороли юні борці за перше півріччя 2017 року. Запорізькі спортсмени зайняли призові місця в таких видах єдиноборств як греко-римська боротьба, кікбоксинг, ушу та дзюдо.

Найбільшу кількість медалей - 145 - вибороли юні ушуїсти. Вихованці запорізької ДЮСШ № 10, в якій працює секція ушу, завоювали 45 золотих, 19 срібних і 15 бронзових медалей на змаганнях міського і обласного рівнів. Також юні спортсмени привезли 20 медалей вищого гатунку, 26 срібних і 14 бронзових медалей з чемпіонатів та першостей України з ушу. 3 срібних і 3 бронзових медалі завоювали запорізькі ушуїсти на виїзних всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

131 різна нагорода є в арсеналі вихованців запорізької ДЮСШ «Майстер-Січ», де проводяться заняття з тхеквондо та кікбоксингу. Юні кікбоксери нагороджені 24 золотими, 19 срібними, 7 бронзовими медалями за перемогу на міських і обласних змаганнях. Також запорізькі спортсмени зайняли призові місця в різних чемпіонатах і першостях України - 16 золотих, 25 срібних, 20 бронзових медалей. Гідно виступили борці і на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів, завоювавши 1 золоту, 3 срібних і 3 бронзових медалі.

Гарно виступили в 2016 році і запорізькі дзюдоїсти. В арсеналі юних спортсменів - 3 золотих медалі, 9 срібних і 5 бронзових медалей міжнародних і всеукраїнських змагань, 2 срібних і 1 бронзову медалі Чемпіонатів та першостей України, а також12 золотих, 8 срібних і 17 бронзових медалі, завойовані на міських і обласних змаганнях.

Вихованці ДЮСШ № 6, де навчаються греко-римській боротьбі принесли в скарбничку Запоріжжя 67 медалей. З них 3 золотих медалі борці завоювали на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня. 1 золоту медаль, 1 срібна і 3 бронзових медалі - результат виступу запорізьких спортсменів на Чемпіонатах і першостях України. Також вихованці ДЮСШ № 6 на міських і обласних змаганнях виграли 24 золотих, 18 срібних і 17 бронзових медалей.

Нагадаємо, з метою підтримки і розвитку дитячих юнацьких спортивних шкіл Запоріжжя в 2017 році з бюджету міста на утримання міських ДЮСШ заплановано витратити 48,4 млн. грн, в тому числі і на придбання інвентарю близько 3 млн. грн.