Ситуацію з будинком по бульвару Шевченка, 42 вивчає спеціальна комісія

05.03.2018 18:29

В будинку по бульвару Шевченка, 42, за дорученням міського голови Володимира Буряка, сьогодні працювала спеціальна комісія. В її складі представники комунального підприємства «Запорожремсервіс», департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, НДІБК і так далі.

Після надходження скарг від жителів, у будинку по бульвару Шевченка, 42 почалося обстеження мереж, щоб виявити місце пориву, який міг стати причиною просідання будівлі. У роботі брали участь представники «Запорожремсервісу», концерну «Міські теплові мережі», комунального підприємства «Водоканал».

На відкритих ділянках мереж всередині будинку, на трубопроводах опалення, водопостачання, що підходять до будівлі, протікання не було виявлене. Після цього почали розкривати покриття, в яке була замурована частина внутрішньобудинкових труб.

В одному з приміщень розкрити підлогу вдалося лише після приїзду власника, який надав доступ. Без цього ремонтники не мали можливості потрапити в приміщення і обстежити труби. Приміщення знаходиться у приватній власності. У ньому розташований магазин. За інформацією житловиків, власник самостійно забетонував трубопровід, закривши доступ до нього.

В результаті, після розкриття підлоги, тут о другій годині ночі 5 березня було виявлено витік на трубопроводі опалення. Вода йшла під фундамент будинку, що і стало, швидше за все, причиною того, що відбувається. Витік усунений. Однак будинок ще не стабілізувався.

За інформацією начальника КП «Запоріжремсервіс» Сергія Ращєпкіна, за попередніми висновками фахівців НДІБК, загрози обвалення будівлі на сьогодні немає. Робітники «Запорожремсервісу» встановлять в третьому під'їзді розвантажувальні стійки і зміцнять віконні перемички. Також повинна бути видалена штукатурка, яка пошкоджена і може впасти. Роботи вже стартували.

Стан будівлі буде знаходитися на постійному контролі НДІБК, «Запоріжремсервісу». Після стабілізації житлового будинку фахівці інституту внесуть свої рекомендації щодо виконання ремонтно-відновлювальних робіт. Лише потім можна буде говорити про ремонт, який потрібно буде виконати, його вартість та фінансування.

Директор департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради Сергій Польовий доповів міському голові Володимиру Буряку про перші результати роботи комісії.