У Заводському районі ведуться масштабні роботи з кронування дерев

06.03.2018 13:23

У всіх районах Запоріжжя тривають роботи з обрізки дерев. Зелені насадження упорядковують, щоб вже з настанням теплих весняних днів вони росли і розвивалися з новою силою. Також своєчасна обрізка необхідна, щоб гілки дерев не нависали і не падали на проїжджу частину, пішохідні зони. Сьогодні в Заводському районі роботи ведуться по вулиці Діагональній.

Один з напрямків благоустрою – упорядкування зелених насаджень. У Заводському районі роботи ведуться за планом. Сьогодні бригади КРБП «Зеленбуд» розпочали обрізку дерев по вулиці Діагональній. Роботи чимало - треба привести у порядок близько 200 дерев.

- Виконуємо планову обрізку, щоб гілки дерев не звисали над проїзжою частиною, проводами, пішохідними зонами. Роботи ці виконуються перед настанням теплих весняних днів – періоду активного росту і розвитку зелених насаджень. Де необхідно, задіємо автовишки, також високроізи, за допомогою яких можна здійснювати обрізку з землі до 4 м у висоту, - розповів працівник зеленого будівництва КРБП «Зеленбуд» Павло Жданов.

З початку року у Заводському районі виконана обрізка дерев по вулицях Аматорській, Перспективній, Фільтровій. Наступна за графіком вулиця Добровольчих батальйонів.

- Обрізку виконують таким чином, щоб дерево могло розвиватися далі і за своєю формою мало естетичний вигляд. Також за програмою благоустрою проводиться тендерна процедура на виконання робіт з фрезерування пнів, видалення порослі дерев. Зараз у стадії укладання договір з підрядною організацією з кронування дерев, які знаходяться на балансі районної адміністрації. Цією роботою займуться фахівці КРБП «Зеленбуд». Планується привести у порядок зелені насадження у парку 30 річчя Перемоги, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв.

За даними районної адміністрації з початку року виконана обрізка більше 1200 дерев.