Відбудеться фестиваль-конкурс ансамблів струнно-смичкових інструментів

06.03.2018 16:39

За інформацією департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, 14 березня о 10.00 на базі Запорізької дитячої музичної школи №4 (вул. Павлокічкаська, 26) відбудеться міський фестиваль-конкурс класичних та камерних ансамблів струнно-смичкових інструментів серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

Організатор конкурсу – департамент культури і туризму міської ради.

Мета конкурсу – набуття практичних навичок ансамблевої гри на струнно-смичкових інструментах, популяризація кращих зразків класичної, сучасної та української музики.

У творчих змаганнях візьмуть учать 30 ансамблів, які об’єднали 158 дітей віком від 8 до 16 років. Це невеликі ансамблі (від 2-х до 5-ти учасників), та великі творчі колективи (від 6-ти учасників і більше).

Майстерність юних талантів (ансамблеві навички, ступінь володіння інструментами, складність репертуару, артистизм) буде оцінювати професійне журі у складі провідних фахівців з Харкова та Дніпра.

Усіх учасників фестивалю-конкурсу нагородять дипломами та пам’ятними подарунками від департаменту культури і туризму міської ради.

Запрошуються всі шанувальники музичного мистецтва. Вхід вільний.