Юні запорізькі винахідники продемонстрували свої досягнення в робототехніці

07.03.2018 10:21

6 березня вихованці STEM-центру позашкільного навчального закладу «Комунарський районний центр молоді та школярів» разом зі своїми наставниками провели прес-конференцію з нагоди їх участі у Всеукраїнському фестивалі «ROBOfirst – більше ніж роботи».

На цей захід були запрошені заступник міського голови Валерій Еделєв, депутати міськради, батьки школярів.

Організатори прес-конференції мали на меті ознайомити гостей з особливостями STEM-освіти як інноваційної освітньої технології розвитку креативної особистості дитини.

STEM-освіта – це творчий простір нових сучасних можливостей для дітей Запоріжжя з оволодіння найсучаснішою технікою і технологіями, мотивації учнів до активної винахідницької та раціоналізаторської діяльності, формування інтересу до конструювання, моделювання, розвитку інженерного мислення. За допомогою STEM-освіти можна розвинути комунікативні навички дитини, лідерські якості, здатність працювати в команді.

Другий рік поспіль вихованці Комунарського районного центру молоді та школярів беруть участь у Всеукраїнському фестивалі «ROBOfirst – більше ніж роботи», який об’єднує понад 1000 конкурсантів з усієї України. Цього року темою фестивалю стали проблеми води на Землі в рамках глобального міжнародного проекту «Вода і людина». Юні винахідники віком від 6 до 10 років продемонстрували гостям свої водні напрацювання. Минулого року від цього позашкільного закладу брала участь у фестивалі одна команда, а цього року вже дві: «Трансформери ZP» та «Aqua Land» під керівництвом педагогів-тренерів Аліни Мелкумян та Ганни Рудої.

Вихованці студії «LEGO-LAND», лідер самоврядування «Покоління NEXT» Аліна Ситько, педагоги позашкільного закладу побудували прес-конференцію у формі інтерактивного діалогу з гостями, демонструючи проекти-моделі, які в найближчому часі можуть перетворитися з іграшки в реалії. З великим інтересом присутні спостерігали за роботою 3D принтера для дітей, який спеціально представили на цьому заході його розробники, до речі, нещодавні переможці конкурсу стартапів серед молоді.

Заступник міського голови Валерій Еделєв зазначив, що таких центрів позашкільної освіти з інноваційними методами освіти, як у Комунарському районі, має бути значно більше

- Саме ці діти зовсім скоро будуть вести діалог зі штучним інтелектом. Добре, що вони зараз отримують всебічну освіту, з урахуванням майбутніх спеціальностей, які будуть востребувані через 10-15 років. Бачу, що старші вихованці STEM-центру вже готові взяти участь у IT-форумі, куди я їх запрошую, - сказав Валерій Еделєв.