У Запоріжжі жителі Шевченківського району тепер будуть їздити у великих комфортних автобусах

13.03.2018 11:11

12 березня в Запоріжжі запустили новий маршрут № 72, який з'єднує Шевченківський та Бородинський мікрорайони. На маршрут вийшли 7 нових МАЗів великої місткості.

У Запоріжжі триває модернізація транспортної системи міста. Замість маломістких спринтерів на маршрути громадського транспорту виходять автобуси, здатні перевезти близько 100 пасажирів за раз. Основна увага приділяється вивезенню запорожців зі спальних районів. У місті вже працюють 2 нових маршрути, які обслуговуються автобусами комунального підприємства «Запоріжелектротранс» - це маршрути № 17 і 18. Ще один маршрут № 72 запустили 12 березня.

Як розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Власюк, зараз маршрут працює в тестовому режимі, відпрацьовується графік руху. 20 березня відбудеться конкурс, на якому визначиться підприємство, за яким на постійній основі буде закріплений маршрут.

- Зараз на маршруті працює 7 автобусів. Ці машини були закуплені в рамках фінансового лізингу в 2017 році. 72-й маршрут дозволив зв'язати два спальних мікрорайону Шевченківський та Бородинський і вирішити проблему з перевезенням пасажирів в годину пік, - зазначив Олександр Власюк.

У Запоріжжі триває реалізація масштабної програми розвитку міського транспорту, в якій основна увага приділяється комунальному транспорту, оновленню його рухомого складу за рахунок придбання автобусів, електробусів, збірки трамваїв.

У 2017 році в Запоріжжі було проведено комплексне обстеження пасажиропотоків. На основі отриманих результатів фахівцями були розроблені 9 нових наскрізних маршрутів, які з'єднають між собою всі райони міста. Три з них вже працюють. Решта будуть відкриватися в міру надходження нових машин і необхідності на найбільш проблемних напрямках.