Володимир Буряк: «Перше завдання - прибирання прибудинкових територій. Запоріжці повинні бачити чисті двори »

13.03.2018 12:00

Питання організації весняного прибирання міста обговорювалися сьогодні в ході наради, яку провів міський голова Володимир Буряк. У ній взяли участь заступники міського голови, керівники профільних департаментів, районних адміністрацій міської ради, директори комунальних підприємств, керуючих компаній.

Відкриваючи нараду, міський голова Володимир Буряк зазначив, що весняне прибирання міста - одне з традиційних завдань, яка щороку стоїть перед усіма міськими службами.

- Це планова робота, всі разом ми відповідаємо за чистоту міста. На жаль, частина наших зобов'язань перед запоріжцями залишилася невиконаною з минулого року. Це не вивезене листя, гілки. Пояснюють це тим, що немає підрядників, недостатньо техніки і так далі. Всі ці аргументи є лише виправданнями, а виправдань у цьому випадку я не сприймаю, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова поставив завдання керуючим компаніям, комунальним підприємствам «ЕЛУАШ», «Зеленбуд», районним адміністраціям, департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради. В першу чергу увагу необхідно приділити дворам, прибудинковим територіям.

- Більшість запоріжців проживають у багатоповерхових будинках. Коли людина виходить з під'їзду, вона має бачити прибрану прибудинкову, внутрішньоквартальну територію, вивезене сміття. Це те, що в першу чергу впадає в очі, - сказав Володимир Буряк.

Прибирання доріг, парків та скверів – теж важливе спільне завдання комунальних підприємств, керуючих компаній, бізнесу.

- Я не перекладаю наведення чистоти і порядку в Запоріжжі на плечі підприємців. Однак хочу підкреслити, що порядок повинен бути всюди. Як на приватних, так і на міських територіях. Міська влада, комунальні служби повинні бути прикладом для бізнесу. Побачивши нашу роботу, підприємці на своїй території теж будуть наводити порядок. Це наше спільне завдання, - зазначив Володимир Буряк.

Заступник міського голови Олексій Бородай озвучив існуючі проблемні питання, в тому числі з вивезення листя та гілок. Також необхідно надолужити згаяний час у вивезенні сміття.

- Ще раз повторю. Перше завдання на сьогодні - виходячи з під'їзду, людина повинна бачити прибрану територію. Це робота керуючих компаній, які взяли будинки в управління, - підкреслив Володимир Буряк.

Треба сформувати графік прибирання по кожному району. Це стосується прибудинкових територій, доріг, тротуарів, парків, скверів і так далі. Контроль виконання робіт покладено на районні адміністрації, інспекцію з благоустрою міської ради.