Запорізькі дорожники використовують рециклер асфальтобетону в аварійному ямковому ремонті

13.03.2018 14:00

З минулого року КП «ЕЛУАШ» використовує для аварійного ремонту доріг нову спецтехніку - рециклер асфальтобетону. Техніка дуже актуальна. ЇЇ використання дає можливість виконувати аварійні ямкові ремонти оперативніше, не дожидаючись теплої погоди. Дорожники розпочали ремонти. Роботи виконуються у всіх районах обласного центру.

Ще одна ділянка, яку приводять у належний стан після зими фахівці КП «ЕЛУАШ», - дорога по вулиці Чарівній. Погода сприяє – немає опадів і холодів, а тому можна виконувати ямковий ремонт. Асфальтобетон для даного виду робіт запорізькі шляховики виготовляють самі за допомогою спецтехніки - рециклера. Нова техніка вже показала себе в дії.

- Рециклер зараз активно задіяний у аварійних ямкових ремонтах доріг. Механізм наступний – використовується старий асфальтобетон знятий з доріг при ремонтах. Його готують і завантажують у бункер, далі подається до барабану, відбувається обертання і полум'ям розігрівається. У процесі механічного змішування виходить готовий для укладання асфальтобетон. В середньому за 20 хвилин виробляється майже 1-1,2 т матеріалу, - розповів механік ДЕУ №7 Петро Кукульчук.

Головна перевага нової техніки – можливість оперативно розпочати ремонти доріг у місті, не дожидаючись, поки запустять у роботу асфальтобетонні заводи, та відповідного температурного режиму.

- Ями ретельно обробляються, продуваються від бруду і сміття, потім використовується бітум і укладається приготований асфальтобетон. Виконуються ремонти ям глибиною близько 5 см і більше. Головне - зробити дороги придатними та більш безпечними для проїзду до початку масштабних робіт, - розповів виконроб ДЕУ Шевченківського району КП «ЕЛУАШ» Вадим Гергец.

Вчора у Шевченківському районі дорожники виконали ямковий ремонт на ділянці проїжджої частини по вулиці Іванова. Також ремонти ведуться на вулиці Чарівній, 8 Березня, в найближчих планах вулиця Сікорського.