Компанія Google візьметься за «цифрове перетворення» Запоріжжя

13.07.2017 09:24

Компанія Google запускає проект цифрового перетворення Запоріжжя.

12 липня в малому залі міськради відбулася зустріч представників міської влади з фахівцями компанії Google Україна, на якій обговорили проекти, що підвищать туристичну та інвестиційну привабливість Запорізького регіону.

- Цифрові технології вже перестали бути майбутнім, це справжнє, можливості якого ми повинні максимально використовувати в реалізації завдань, що виникають перед органами місцевого самоврядування. Проект «Цифрове перетворення» не тільки дозволить підвищити цифрову грамотність, а й стане цікавою майданчиком взаємодії влади, громадськості та бізнесу, а також дозволить вивести на більш якісний світовий рівень роботу органів місцевого самоврядування, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Проект «Цифрове перетворення», крім реалізації інвестиційно привабливих проектів, передбачає організацію освітніх проектів для представників місцевого самоврядування, малого і середнього бізнесу, для державних службовців, викладачів і студентів з основ цифрової грамотності та безпеки в Інтернеті. В рамках заходу були визначені пріоритетні напрямки роботи - освіта, туризм, співпраця з малим і середнім бізнесом. За результатами обговорення було створено групу, яка напрацює в рамках обраних напрямків ряд проектів, котрі будуть реалізовані інструментами компанії Google Україна, за сприяння міської влади.

Для довідки: Проект «Цифрове перетворення» почався в Україні 2013 році. Мета проекту - показати місцевим жителям і органам влади, за допомогою яких сучасних інструментів можна змінити життя в регіоні на краще. У проекті взяли участь вже 8 регіонів України.