Володимир Буряк: «Вже завтра в Запоріжжі на маршрут вийдуть два капітально відремонтованих трамваї»

14.03.2018 08:45

У четвер, 15 березня, на лінію вийдуть два капітально відремонтованих трамваї. В Запоріжжі триває реалізація міської програми «Запорізький трамвай». Про це на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» сьогодні повідомив міський голова Володимир Буряк.

Нагадаємо, в 2017 році в Запоріжжі стартувала програма Володимира Буряка «Запорізький трамвай». На базі комунального підприємства «Запоріжелектрторанс» організоване збирання нових трамваїв, що відповідають всім сучасним вимогам. Також робітники «Запоріжелектротрансу» капітально ремонтують трамвайні вагони, які вичерпали строк експлуатації. Після цього трамваї знову виходять на лінію.

Заплановані на 2017 рік заходи програми «Запорізький трамвай» були виконані в повному обсязі. Так були зібрані чотири нових трамвайних вагони. Реалізація програми продовжилася в поточному році. У планах на 2018 рік - збирання п'яти та капітальний ремонт чотирьох трамваїв. Перші результати цієї роботи будуть презентовані завтра.

Ось що написав міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук»:

«В останні дні щиро засмучували новини про надзвичайні події в наших трамваях. Коли запитують «що ви носитеся із запорізькими трамваями?» - хочеться показати ці фото задимлених вагонів.

Міський парк електромашин стрімко старіє. Це факт. Щоб вирішити цю проблему, ми розробили міську програму «Запорізький трамвай». Вона спрямована на оновлення парку «Запоріжелектротрансу» та включає в себе кілька напрямків. Від капітального ремонту старих машин до складання нових трамваїв. Завтра випускаємо на лінію перші в цьому році два трамваї, які були капітально відремонтовані на базі нашого КП. Це повністю оновлені вагони, які фактично отримали друге життя.

Електротранспорт повинен бути безпечним, надійним, економічним і екологічним. Це переваги, які цінуються в усьому світі. Що б мені не казали, я впевнений - за електротранспортом майбутнє.

Ми будемо поповнювати та оновлювати рухомий склад «Запоріжелектротрансу» до тих пір, поки не вийдемо на стабільну та надійну роботу всього парку міського електротранспорту.

Для цього будуть задіяні всі можливі ресурси. Головне - ресурси нашого комунального підприємства «Запоріжелектротранс», де отримують друге життя старі вагони і будуються нові запорізькі трамваї. Це роблять запоріжці для запоріжців. І це, дійсно, важливо».