У Запоріжжі відзначили День добровольця

14.03.2018 14:45

Сьогодні у Запоріжжі відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня добровольця. Захід пройшов біля пам’ятного знаку «Героям революції», що знаходиться на майдані Героїв. У мітингу взяли участь представники обласної та міської влади, громадськості, військові, духівництво.

17 січня 2017 року, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Ураїни, Верховна Рада прийняла постанову про затвердження в Україні Дня українського добровольця, який відзначається 14 березня.

Цей день було обрано не випадково. Саме 14 березня 2014 року 570 бійців самооборони Майдану, не чекаючи мобілізації, почали підготовку на полігоні в Нових Петрівцях. Вони створили перший добровольчий бойовий підрозділ - резервний батальйон Національної гвардії, і вже через три тижні поїхали на схід захищати рідну країну.

В ході мітингу відзначалось, що День українського добровольця, став символом справжнього об’єднання, патріотизму усіх українців.

- Сотні наших земляків з перших днів війни записалися у добровольчі батальйони. На базі запорізької Самооборони був сформований 37-й батальйон територіальної оборони. Вони пройшли пекло найгарячіших точок в зоні АТО. Шануймо пам'ять героїв-добровольців, які загинули, дякуємо тим, хто береже наш спокій, воюючи на Сході України, - відзначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

В ході мітингу представники релігійних конфесій провели панахиду по загиблим воїнам. Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання та поклали живі квіти до пам’ятного знаку.