У Запоріжжі провели семінар з питань доступності освіти для дітей, позбавлених батьківського піклування

16.03.2018 13:00

Представники служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради взяли участь в семінарі-практикумі на тему «Забезпечення соціальної підтримки доступу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до якісної професійної освіти та навчання». Семінар відбувся на базі методичного центру обласного управління профтехосвіти за сприянням науково-методичного центру профтехосвіти.

У заході взяли участь заступники директорів закладів профтехосвіти міста Запоріжжя, начальники відділів служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, представники секторів ювенальної превенції у справах дітей ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області та інші учасники.

Під час засідання заступник начальника служби (управління) – начальник відділу з питань сімейних форм виховання служби (управління) у справах дітей міської ради Олена Якимчук висвітила питання соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

На думку учасників семінару, такий захід дозволить спільними зусиллями підвищити ефективність роботи з питання отримання дітьми повної загальної середньої освіти, своєчасно виявляти дітей, які припинили навчання, опинились у складних життєвих обставинах і потребують допомоги.