У Запоріжжі вперше пройде масштабний джазовий фестиваль Zaporizhzhia Jazzy 2018

16.03.2018 10:22

28-29 квітня в Запоріжжі вперше відбудеться масштабний фестиваль атмосферної музики Zaporizhzhia Jazzy 2018. Фестиваль пройде в парку Металургів, на площі перед Міським палацом дитячої та юнацької творчості.

Відзначимо, у жовтні минулого року у Запоріжжі побував французький музикант Алан Делотал. Цікаво, що Алан Делотал 19 років, з 1989 по 2008 рік, був мером муніципалітету Ксірокур. З 1992 по 2008 рік був членом комітету директорів Асоціації мерів Франції.

Тоді відбулася зустріч міського голови Володимира Буряка з Аланом Делоталом. Головною темою обговорення стала можливість реалізації спільних проектів у сфері культури. Домовилися про проведення у Запоріжжі музичного фестивалю під відкритим небом.

Тепер такий фестиваль став реальністю. Міська влада пішла навіть далі. У Запоріжжі відбудеться не фестиваль за участю лише місцевих музикантів, а масштабний музичний захід. Він буде проходити два дні. Серед учасників відомі українські музичні колективи та виконавці.

Таким чином, 28 та 29 квітня у Запоріжжі відбудеться фестиваль Zaporizhzhia Jazzy 2018, який проходитиме під патронатом міського голови Володимира Буряка. 

За інформацією організаторів, серед учасників фестивалю очікуються Pianoбой з камерним оркестром, група MARU в якій зібрано склад музикантів з Океан Ельзи, гурту Бумбокс і Kiev City Big Bandа також PUR PUR, потужний брасс- бенд DRUM AND TUBA, учасники найбільшого фестивалю в світі SZIGET група ATOMIC SIMAO, краща джазова піаністка України Наталія Лебедєва та багато інших.

Планується, що, за запрошенням міського голови Володимира Буряка, на фестивалі виступить гість з Франції - Алан Делотал відіграє концертну програму разом з Муніципальним джазовим оркестром. А також у фестивалі візьмуть участь гості з США, номінанти премії Греммі - Seth Glier.