Запорізький джазовий фестиваль зацікавив гостей з інших країн

16.03.2018 14:55

Вперше в обласному центрі під патронатом міського голови Володимира Буряка відбудеться масштабний фестиваль Zaporizhzhia Jazzy 2018. Протягом двох днів в режимі нон-стоп для запоріжців і гостей міста гратимуть кращі виконавці та колективи України, в тому числі гості з Франції та США. Підготовка до фестивалю розпочалася. Сьогодні з візитом Запоріжжя відвідав перший секретар, аташе з питань культури і освіти посольства США в Україні Шон О'Хара.

Одними із заявлених гостей фестивалю Zaporizhzhia Jazzy 2018 стане тріо з Америки, номінанти премії Греммі - Seth Glier. В рамках підготовки до заходу Запоріжжя відвідали та зустрілися з організаторами перший секретар, аташе з питань культури і освіти посольства США в Україні Шон О'Хара, заступник аташе, представник відділу культури посольства США в Україні Анна Сумар.

Шон О'Хара відзначив важливість даного заходу для культурного обміну країн. Вимогами до претендентів на участь були високий професіоналізм та готовність до спілкування з іншими учасниками фестивалю. В рамках Zaporizhzhia Jazzy 2018 планується проведення майстер-класу від американських музикантів.

У ході зустрічі учасники обговорили організаційні питання. Також відвідали місце проведення майбутнього фестивалю – парк Металургів, на площі перед Міським палацом детского та юнацької творчості.

Виконуючий обов'язки директора департаменту культури і туризму міської ради, начальник управління туризму Сергій Білов поінформував, що фестиваль проводиться вперше. Протягом двох днів - 28 і 29 квітня виступлять багато яскравих музикантів та колективів з України та іноземні гості. Фестиваль не обмежений рамками одного формату – буде представлено багато цікавої експериментальної музики. Передбачено проведення майстер-класів, конкурсів.

Вхід на захід безкоштовний.

Сайт фестивалю www.jazzy.city