Запоріжжя долучиться до Всеукраїнського проекту «Junior Z»

17.03.2018 14:32

20 березня в Запоріжжі стартує Всеукраїнський проект «Junior Z». Його ініціатор - відомий телеведучий, шоу-мен, популяризатор здорового способу життя та спорту Олександр Педан.

Перший етап проекту - презентаційний тренінг для керівників шкіл і вчителів фізкультури, а також батьків-активістів в Запоріжжі. Експерти проекту представлять запоріжцям 33 варіативних модуля з дисципліни «Фізична культура».

Своє бачення впровадження новацій в шкільні уроки фізкультури представить особисто Олександр Педан, а також інструктори з фрісбі, петанку, бадмінтону, самбо, чирлідингу, флорболу.

Ці екзотичні поки для українських шкіл види спорту мають право на життя в освітній програмі і зможуть повернути інтерес у дітей і підлітків до активного способу життя та спорту - впевнені організатори проекту.

Вчителі фізкультури зможуть не тільки освоїти теоретичну частину, а й пройти практикум по всіх шести представлених видів спорту. Учасники тренінгу отримають відповідні сертифікати.

В рамках першого презентаційного тренінгу заплановано підписання меморандуму між міською владою і рухом «Junior Z», який очолює Олександр Педан, про двобічне сприяння розвитку спорту серед школярів в м. Запоріжжя.

Надалі в рамках проекту «Junior Z» планується проведення поглибленого тренінгу для вчителів фізкультури з представниками федерацій тих видів спорту, які зацікавили викладачів. Також організатори планують проведення міського фестивалю, на якому будуть представлені нові види спорту для нових уроків фізичної культури в школах.

Стартує проект «Junior Z» в Запоріжжі в 20 березня о 10.00 у Запорізькому колегіумі №98 (вул. Запорізька, 1а).