Запоріжці з вадами зору отримують цільову допомогу з бюджету міста

20.03.2018 11:00

У рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення Запоріжжя, яка фінансується з бюджету міста, управління соціального захисту населення Запорізької міської ради надає одноразову адресну цільову допомогу особам з інвалідністю І та ІІ групи по зору.

Такий вид допомоги отримують особи з інвалідністю І та ІІ групи, які мають реєстрацію у місті Запоріжжі, на підставі списків управлінь соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах міста та Запорізької обласної організації Українського товариства сліпих. Розмір допомоги складає 1000 гривень.

У Запоріжжі проживає близько 870 осіб з інвалідністю І та ІІ групи по зору. Всі вони отримують пенсійне забезпечення, але це не повною мірою задовольняє людей, які обділені можливістю бачити світ. Для поліпшення матеріального та морального стану таких людей протягом багатьох років міська влада намагається підвищити рівень соціального захисту непрацездатних громадян.

У березні – квітні цього року адресну цільову допомогу поштовими переказами отримають 869 осіб з інвалідністю І та ІІ групи.