Стало відомо, хто переміг на фестивалях-конкурсах серед юних музикантів у Запоріжжі

20.03.2018 15:00

У Запоріжжі відбулись міські фестивалі-конкурси хорових колективів та класичних і камерних ансамблів струнно-смичкових інструментів серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

Майстерність юних талантів (ансамблеві навички, ступінь володіння інструментами, складність репертуару, артистизм) оцінювало професійне журі у складі провідних фахівців із Запоріжжя, Мелітополя, Харкова та Дніпра.

У фестивалі-конкурсі хорових колективів взяли участь 17 хорових колективів учнів шкіл естетичного виховання м. Запоріжжя. Найкращі результати показали хорові колективи музичних шкіл №5, 6 та школи мистецтв №1. А колектив музичної школи №2 став володарем Гран-Прі.

У міському фестивалі-конкурсі класичних та камерних ансамблів струнно-смичкових інструментів взяли участь 30 ансамблів, які об’єднали 158 дітей віком від 8 до 16 років. Переможцями стали 15 ансамблів. Найкращі результати показали колективи дитячої музичної школи №1 (4 призових місця) та дитячої музичної школи №2 (3 призових місця).

Володарем Гран-Прі став камерний дует дитячої музичної школи №3 - Барабан Тимур, Войко Олександр (викладачі Гіпсман Я. Л. та Бутко В. І.).

Журі конкурсу також було відзначено 4 кращих концертмейстера дитячих музичних шкіл №1 та 2 і дитячих шкіл мистецтв № 1 та 4.

Усіх учасників фестивалів-конкурсів нагороджено дипломами та пам’ятними подарунками від департаменту культури і туризму Запорізької міської ради.