У прибиранні міста від снігу задіяні сотні комунальників і спецтехніка

21.03.2018 12:17

В обласному центрі з неділі триває негода - періодично йде дощ, що переходить у сніг. Сили комунальних служб спрямовані на забезпечення життєдіяльності міста. Щоб дороги були придатними для проїзду, безперебійно працював громадський транспорт, дорожники працюють у цілодобовому режимі.

За даними КП «ЕЛУАШ», в прибиранні міста від снігу задіяно близько 70 одиниць спецтехніки. Ще 93 робітників підприємства і 30 осіб підрядників розчищають і посипають антиожеледними матеріалами закріплені ділянки тротуарів і зупинкові комплекси.

- Вчора протягом дня з 8 ранку і до 21:30 виконувалися роботи з очищення від снігу та посипання тротуарів та зупиночних комплексів. Ввечері пішов дощ, через годину снігопад. З перошої години ночі спецтехніка вийшла на дороги для механічного прибирання проїжджої частини і посипання. З 4:30 обробляли антиожеледними матеріалами спуски і підйоми, пріоритетні дороги. Було використано 706 т антиожеледних матеріалів. О пів на шосту ранку бригади змінилися, - розповів начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

Зараз шляховики продовжують розчищати і посипати тротуари, зупинкові комплекси.

Крім того задіяні у прибиранні спецтехніка і робочі комунальних підприємств «Зеленбуд», «Титан». Приводяться у порядок парки, сквери – їх розчищають від снігу та посипають доріжки.

Інспекція з благоустрою міської ради нагадує про необхідність участі у процесі прибирання міста від снігу підприємців. Згідно з правилами благоустрою Запоріжжя всі суб'єкти підприємницької діяльності повинні розчищати прилеглі території від снігу, посипати антиожеледними матеріалами. З початку року було складено 25 протоколів за невиконання зобов'язань. Варто зазначити, що сума штрафу за порушення правил благоустрою становить від 850 до 1700 грн.