У Запоріжжі обговорили питання експорту вітчизняної продукції до Канади

21.03.2018 13:17

21 березня відбулась зустріч представників запорізького бізнесу з виконавчим директором Канадсько-Української торгової палати Еммою Турос. Обговорювалися питання розвитку відносин між запорізькими виробниками та канадськими партнерами.

1 серпня 2017 року почала діяти Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою. Вона дає певні переваги українському бізнесу розвивати партнерські відносини з канадськими партнерами та експортувати свої товари до Канади без сплати мита. Сьогодні, 21 березня, виконавчий директор Канадсько-Української торгової палати Емма Турос завітала до Запоріжжя, щоб розповісти запорізьким підприємцям про напрямки розвитку відносин між країнами, експортний потенціал України та Запоріжжя, а також обговорити актуальні питання ведення бізнесу з канадськими бізнесменами та візовій підтримці українських підприємців.

У засіданні взяв участь заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Останні 10 років ми плідно працюємо з канадським урядом та бізнесменами. Ряд проектів у Запоріжжі був реалізований завдяки підтримці партнерів із Канади. Зокрема, це проект ПРОМІС, в рамках якого була підготовлена програма розвитку малого та середнього бізнесу.  Канадські експерти активно беруть участь у підготовці та проведенні Еко форуму. В планах також реалізація ініціативи з соціальної адаптації учасників АТО. Реалізація таких спільних проектів дозволяє ефективно використовувати наявні ресурси та розвивати наше місто, - відзначив Валерій Еделєв.

Учасники заходу обговорювали проблеми, з якими стикаються запорізькі підприємці, плануючи експорт своєї продукції до Канади. Фахівці Канадсько-Української торгової палати пропонують експертну підтримку  та поінформованість щодо основних питань, а також сприяють налагодженню ділових контактів з канадськими бізнесменами.