Запоріжжя у День боротьби з туберкульозом долучиться до всесвітньої акції

21.03.2018 14:55

Традиційно, 24 березня, весь світ відзначає День боротьби з туберкульозом. З 2016 року міжнародна організація «Stop TB Partnership» започаткувала акцію «Запали світ навколо на підтримку боротьби з туберкульозом». Сенс цього заходу у тому, щоб підсвітити червоним кольором пам’ятки міст, аби привернути увагу громадськості до хвороби по всьому світі та показати прихильність громад до боротьби з туберкульозом.

Цього року у День боротьби з туберкульзом до всесвітньої акції долучиться і Запоріжжя. 24 березня у у місті з 18.30 до 23.00 будівля за адресою: проспект Соборний, 153, буде світитися червоним кольором. 

За даними МОЗ, в Україні у 2017 році захворюваність на туберкульоз склала 27 121 випадків (64 хворих на 100 000 українців), що в середньому перевищує показники європейських країн у 9 разів. При чому, за даними ВООЗ, більше 25% випадків туберкульозу так і залишаються недіагностованими. Більше того, Україна одна з перших країн в Європі з поширеністю мультирезистентних форм туберкульозу, тобто таких, які мають стійкість до традиційних препаратів та довше лікуються.

Фахівці наголошують: туберкульоз виліковний. Своєчасно виявлене захворювання набагато легше вилікувати. Тому одне з завдань акції, за задумом її організаторів, - закликати городян не  зволікати та за необхідності оперативно звертайтись до лікаря по вчасну діагностику хвороби.