Комунарська районна організація ветеранів поділилась досвідом роботи

21.03.2018 16:00

У Комунарській районній адміністрації відбулось семінарське заняття з обміну досвідом ради Комунарської районної організації ветеранів України з головами рад районних організацій ветеранів.

Привітав учасників зібрання голова районної адміністрації Олександр Кузьмін. Очільник району зупинився на основних напрямках діяльності районної адміністрації, розповів про проведені заходи у 2017 році щодо благоустрою району, відповів на актуальні питання ветеранів - робота транспорту, патріотичне виховання молоді, співпраця керівників підприємств з первинними ветеранськими організаціями тощо.

Голова ради Запорізької міської організації ветеранів України Віктор Короленко від імені ветеранської спільноти подякував за співпрацю, взаєморозуміння та взаємодопомогу.

З основними напрямками роботи з питань соціального захисту ветеранів району виступила начальник управління соціального захисту населення по Комунарському району Олена Разумеєнко.

На обліку в управлінні знаходяться понад 20 тисяч осіб – користувачів програми «Житлова субсидія». Понад 8 тисяч осіб отримують різні види допомоги, 38 тисяч громадян мають різні види пільг.

Управління працює з особами, які не мають постійного місця проживання, з внутрішньо переміщеними особами (на обліку понад 6 тис. осіб). Для зручності обслуговування людей в управлінні впроваджене Електронне управління чергою.

Про роботу районної організації ветеранів України за 2017 рік проінформувала голова районної ради Людмила Іванова. Ця організація об’єднує 36 первинних організацій (7 на підприємствах, 10 в організаціях бюджетної сфери, 19 - за місцем проживання). На обліку в організації 26187 ветеранів різних категорій. Людмила Іванова розповіла про напрямки роботи організації: співпрацю з районною адміністрацією, районним відділенням соціальної допомоги вдома, пенсійним фондом, районним товариством Червоного Хреста, управлінням соціального захисту населення по Комунарському району, територіальним відділом освіти, з центром надання безоплатної правової допомоги, депутатами міської ради.

Також голова районної ради ветеранів поділилась досвідом роботи волонтерського руху у районі. Центр волонтерського руху складає 560 волонтерів, які обслуговують 9460 ветеранів. Волонтери центру не просто «підмінюють» соціальних працівників, а виступають модераторами у життєвих ситуаціях підопічних.

В обговоренні актуальних проблем ветеранів взяли участь голови рад районних організацій ветеранів України, які домовились продовжувати традиції обміну досвідом.