Підприємці Хортицького району приєднуються до конкурсу, оголошеного Володимиром Буряком

22.03.2018 12:31

У Запоріжжі триває проведення конкурсу серед підприємців на краще утримання прилеглої території, оголошеного міським головою Володимиром Буряком. Відзначимо, подібний конкурс організований в нашому місті вперше.

До участі в ньому долучаються представники малого і середнього бізнесу з різних районів Запоріжжя. Про те, як конкурс проходить в Хортицькому районі, розповів голова районної адміністрації Олександр Пшеничний.

- У Хортицькому районі підприємці продовжують подавати заявки для участі в конкурсі, організованому за дорученням міського голови Володимира Буряка. Це ресторани, кафе, магазини. Вважаю, що підприємці самі зацікавлені у благоустрої прилеглої території. Для них це своєрідна візитна картка, реклама. Кожен може посадити квіти, упорядкувати газони, - зазначив Олександр Пшеничний.

Переможців визначить спеціальна комісія. Серед головних критеріїв не тільки утримання, а й благоустрій прилеглої території, зовнішній вигляд об'єктів, вивісок і так далі.

- Завдання підприємців - залучати якомога більше клієнтів. Перемога в конкурсі стане для бізнесу своєрідним знаком якості. Це буде найкращою нагородою для підприємця. Вважаю, що такий конкурс потрібен місту і повинен проводитися щорічно, - сказав Олександр Пшеничний.

Приватний підприємець Петро Кузнєцов, власник кафе, розповів, що охоче став учасником конкурсу. Адже їм є що показати.

- Раніше на цій ділянці не можна було нічого висадити, суцільні камені. Ми завезли грунт , висадили чагарники, встановили огорожу і так далі. Влітку тут дуже красиво, - повідомив Петро Кузнєцов.

Є чим похвалитися ще одному кафе в Хортицькому районі. Поруч обладнаний мініатюрний фонтан, який працює по сезону. Прилегла територія прибирається, утримується в належному стані.

- На клумбах ми висаджуємо троянди. Регулярно підбираємо різні види цих квітів. За ними постійно доглядає садівник. Прибираємо, влаштовуємо суботники. У планах висадка дерев, облаштування додаткових клумб, - повідомила адміністратор кафе Яна Макарова.

Нагадаємо, міський голова Володимир Буряк підписав розпорядження від 21.02.2018 №58р «Про затвердження Положення про міський конкурс на краще утримання прилеглої території та об'єкту ведення господарської діяльності». Затверджено склад комісії з організації та проведення конкурсу, яку очолив Володимир Буряк. До її складу увійшли голови районних адміністрацій, а також керівники департаменту архітектури та містобудування міської ради, інспекції з благоустрою міської ради.

Конкурс проходить з 1 березня по 27 квітня. Його організаторами є районні адміністрації Запорізької міської ради. Взяти участь в конкурсі мають право будь-які суб'єкти господарської діяльності всіх форм власності, розміщені на території Запоріжжя, які до 20 квітня направлять на електронну або поштову адресу відповідної районної адміністрації заяву про участь з необхідними додатками.

З Положенням про конкурс, умовами участі в ньому, переліком необхідних документів можна ознайомитися на офіційному сайті Запорізької міської ради в розділі «Документи» (http://zp.gov.ua/uk/documents/item/27008). Також на сайті міститься інформація про поштові та електронні адреси районних адміністрацій (http://zp.gov.ua/uk/page/rajony).