Володимир Буряк направив питання про підвищення тарифів на вивезення сміття на доопрацювання

23.03.2018 11:41

Компанія «Умвельт Запоріжжя» звернулася до виконавчого комітету з пропозицією про підвищення тарифів на послугу з вивезення твердих побутових відходів. Однак на сьогоднішньому засіданні виконкому це питання не розглядалося. Міський голова Володимир Буряк вирішив відправити відповідний проект рішення на доопрацювання.

Міський голова наголосив, що міська влада сьогодні обмежена у формуванні тарифів на комунальні послуги. Адже більшість з них залежать від вартості газу, електроенергії, та затверджуються у Києві.

Однак в питаннях, які знаходяться в компетенції міської влади, необхідно бути особливо уважними. Це стосується і тарифів на вивезення сміття, запропонованих «Умвельт Запоріжжя».

- Вважаю, що подані «Умвельтом» пропозиції повинні бути розглянуті максимально уважно. Тому вирішив відправити відповідний проект рішення на доопрацювання. До таких розрахунків необхідно підходити зважено, детально їх вивчати, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що економічні причини для підвищення тарифу є. Це зростання вартості електроенергії, палива, запасних частин, збільшення мінімальної заробітної плати. Але сьогодні запоріжці рахують кожну копійку. Тому збільшення тарифу має бути не лише економічно обґрунтованим, але і зваженим.

- Важливо також те, що зараз продовжується опалювальний сезон. Відмовившись у цей період від підвищення тарифу на вивезення сміття, ми дещо зменшимо навантаження на гаманці городян. А до питання про перегляд тарифу ми повернемося після закінчення опалювального сезону, - заявив Володимир Буряк.