Володимир Буряк: «Закупівля великих автобусів вже дає позитивні результати»

23.03.2018 11:54

На автобусних маршрутах №18 та №72 будуть продовжувати працювати автобуси великої місткості комунального підприємства «Запоріжелектротранс». Сьогодні виконавчий комітет Запорізької міської ради прийняв рішення про визначення переможців конкурсів з перевезення пасажирів на кількох маршрутах.

На маршрутах №18 «Бородінський мікрорайон – 4-й Південний мікрорайон» та №72 «Бородінський ринок – вул. Пархоменка» переможцем стало КП «Запоріжелектротранс». Зазначимо, це комунальне підприємство до цього вже здійснювало перевезення пасажирів на цих маршрутах.

Вартість проїзду складе чотири гривні. На маршруті №18 працюватимуть дванадцять автобусів, на маршруті №72 – 9. Зазначимо, це будуть великі автобуси, придбані для «Запоріжелектротрансу» за кошти міського бюджету.

- Ми реалізуємо стратегію розвитку громадського транспорту у Запоріжжі. Одна з її частин – закупівля за кошти міського бюджету та виведення на лінію автобусів великої місткості. Це вже приносить позитивні результати. Запоріжці оцінили роботу нових автобусів, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що великі автобуси тепер обслуговують Шевченківський район, Бородінський, Осипенківський та Південний мікрорайони. На черзі Комунарський та Хортицький райони.

- Хочу у черговий раз підкреслити. Якби приватні перевізники могли вирішити питання закупівлі великих автобусів самостійно, то нам не потрібно було б витрачати на це кошти міського бюджету. Однак зараз ми змушені вирішувати проблему за рахунок «Запоріжелектротрансу» та бюджету, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, на маршруті №28 «Річковий порт – вул. Пархоменка» працюватиме «ЗАТП 12329». Вартість проїзду – п’ять гривень.