Запорізький громадський транспорт обладнають GPS-навігацією

23.03.2018 12:56

У громадському транспорті Запоріжжя з'явиться GPS-навігація. Для цього незабаром запрацює комунальне підприємство «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту». Із бюджету міста планується передбачити 100 тисяч гривень для статутного фонду нового КП, що будуть направлені на закупівлю ноутбуків та спеціального обладнання.

Виконавчий комітет Запорізької міської ради підтримав програму забезпечення роботи підприємства. Питання щодо її прийняття виноситься на найближчу сесію Запорізької міської ради.

– Це черговий крок для забезпечення роботи нового комунального підприємства – «Запорізький центр диспетчеризації транспорту». Ця програма дуже велика, вона буде ділитися на декілька періодів. Треба запровадити GPS-навігацію. Наступний крок – це електронний квиток. А далі – електронні табло, які протягом деякого часу з’являться на зупинкових комплексах Запоріжжя. Це буде програма, яка забезпечить зручність містянам, що користуються громадським транспортом, - зазначив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

В першу чергу GPS-навігацією обладнають комунальний транспорт міста. Надалі будуть розглядати можливість обладнання подібною навігацією транспорту приватних перевізників.

Фахівці-технологи впевнені - використання системи врегулює роботу транспорту, налагодить логістику.

Відзначимо, що рішення про створення нового комунального підприємства «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» було прийнято на сесії міської ради 20 грудня 2017 року. Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку розробило Статут підприємства. Створення системи GPS-навігації та впровадження інноваційних технологій є пріоритетним напрямком в програмі розвитку і вдосконалення міського пасажирського транспорту, що розроблена до 2019 року.