Для запорізьких дачників організують безкоштовне підвезення до приміського транспорту

23.03.2018 13:19

Зі стартом дачного сезону мешканці Запоріжжя зможуть дістатися до Річкового порту у дні річкової навігації на спеціальних міських маршрутах. Таке рішення сьогодні прийняли члени виконкому. Головна мета - створити комфортні умови для пересування пенсіонерів, які мають дачні ділянки.

Так, комунальне підприємство «Запоріжелектротранс» організує спеціальні рейси тролейбусів і маршрутних автобусів до Річкового порту. Вони будуть узгоджені з розкладом руху приміських катерів.

Крім цього на час навігації - з 26 квітня по 26 жовтня - з'явиться маршрут «Річковий порт - Далекі Дачі», який буде обслуговувати КП «ЗЕТ».

- Це така комплексна програма, яку ми підтримуємо із року в рік. Робимо це для того, щоб люди, які цього дійсно заслуговують, за той внесок, які вони зробили для Запоріжжя і країни, щоб вони змогли добиратися до своїх садово-дачних ділянок. Затребуваність даної міської програми підтверджують цифри. У період дачного сезону - 2017 здійснено понад 150 тисяч пільгових перевезень до садово-городніх ділянок, - зазначив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Відзначимо, у Запоріжжі зберегли програму безкоштовного перевезення дачників пільгових категорій. Це стосується як річкового транспорту, так і автобусного. Пересування на річковому транспорті буде компенсуватися за рахунок міського бюджету. Автобусні перевезення організовує КП «Запоріжелектротранс».