Презентація проекту «Громадський бюджет на сході України – інтеграція заради розвитку»

26.03.2018 11:42

27 березня о 12:00 у приміщенні Запорізької міської ради (великий зал, пр. Соборний, 206) відбудеться прес-конференція з нагоди презентації проекту «Громадський бюджет на сході України – інтеграція заради розвитку», який охоплює Дніпропетровську, Запорізьку та Харківську області.

Проект реалізується Фундацією українсько-польської співпраці ПАУСІ у рамках ініціативи «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ за дорученням уряду Німеччини.

У прес-конференції візьмуть участь: директор проекту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» Майк Маттес, керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович, заступник директора Фундації українсько-польської співпраці ПАУСІ Костянтин Плоский, заступник Криворізького міського голови Андрій Полтавець, голова Чернігівської селищної ОТГ Віталій Манич і голова координаційної ради з питань громадського бюджету м. Запоріжжя Катерина Акула.

Проектом передбачено розробку та впровадження механізму громадського бюджету в 10 містах та громадах, які були обрані з 32 проектних заявок експертами ПАУСІ та GIZ на конкурсній основі.

По закінченні прес-конференції відбудеться панельна дискусія «Громадський бюджет України: уроки перших трьох років» за участю секретаря Полтавської міської ради Оксани Деркач, начальника фінансового управління Сєвєродонецької міської ради Марини Багринцевої та секретаря Бердичівської міської ради Юлії Лефтер.

У ході панельної дискусії спікери поділяться досвідом впровадження громадського бюджету, історіями успіху та викликами, які виникають на шляху реалізації громадського бюджету.

Довідка:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.