Методи протидії домашньому насильству вивчали спеціалісти служби у справах дітей

26.03.2018 13:02

Спеціалісти служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради взяли участь в семінарі-тренінгу «Посилення міжвідомчого реагування у сфері протидії та запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі: впровадження нового законодавства та оновлення чинних механізмів його реалізації».

Тема семінару була актуальною, оскільки впродовж 2017 року до служби (управління) у справах дітей міської ради надійшло 49 звернень стосовно насильства в сім’ї, з яких 17 – підтвердились. На кінець року 18 дітей з 15 родин перебували на обліку в службі (управлінні), як такі, що постраждали від домашнього насильства. За результатами розглядів звернень було направлено 35 матеріалів до органів внутрішніх справ та прокуратури та вжито 95 різноманітних заходів. Громадянам, які звернулись стосовно насильства в сім’ї службою (управлінням) у справах дітей було надано 112 інформаційних, психологічних, юридичних, соціально-медичних послуг.

Семінар був організований Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine за підтримки посольства Великої Британії в Україні та Міністерства соціальної політики України.

У ході семінару було розглянуто явище домашього насильства, особливості його видів, динаміка, можливі наслідки. Також детально було розкрите питання налагодження взаємодії між суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильтсву згідно до Закону Украіни «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

У заході взяли участь також представники поліції, управлінь по роботі з молоддю та сім’єю, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міста та області, служби у справах дітей Запорізької ОДА, психологи, представники першого і другого Запорізьких місцевих центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники закладів освіти обласного центру.