У Запоріжжі починається «Французька весна»

26.03.2018 18:25

Сьогодні у Запорізькій міській раді відбулась прес-конференція, присвячена 15-му Всеукраїнському фестивалю «Французька весна», який розпочнеться у Запоріжжі 4 квітня. Вже 15-й рік поспіль у квітні в рамках фестивалю відбуваються різноманітні культурно-мистецькі заходи.

У прес-конференції взяли участь директор Французького Інституту в Україні, аташе з питань культури, один із ініціаторів та головний організатор культурних заходів "Французької весни" Матье Арден, президент «Альянс Франсез» у Запоріжжі, заступник міського голови м. Запоріжжя Валерій Еделєв, директор «Альянс Франсез» у Запоріжжі Людмила Богдановська, представники галузей культури та освіти обласного центру.

- Вже традиційно в цей час ми проводимо Дні французької культури у Запоріжжі. Кожного року фестиваль має свою родзинку, якою можна пишатися. Минулого року – це був чудовий театр танцю, цього року ми очікуємо приїзд відомих талановитих музикантів. У рамках фестивалю відбудеться багато цікавих заходів. Я запрошую запоріжців відвідати їх, - відзначив Валерій Еделєв.

Як розповів під час прес-конференції Матье Арден, аби «Французька весна» не втрачала популярності, щороку організаторам доводиться удосконалювати рівень фестивалю.

- Це різноманітний культурний фестиваль, який проходить в 9 містах України. «Французька весна» завжди очікувана українцями. Але для нас з кожним роком все складніше і складніше організовувати фестиваль, оскільки публіка чекає дуже багато чого. Потрібно зробити програму високої якості, яка буде цікава як професіоналам, так і широкому загалу. З кожним роком ми прагнемо підвищувати рівень, - сказав Матье Арден.

Цього року у планах фестивалю «Французька весна»: «Кошлаті собачки» на сцені Запорізької обласної філармонії – мультиплікаційний концерт для родин із дітьми у виконані французького співака та письменника Жозефа д’Анвера, рок-концерт у виконанні сучасного французького рок-гурту «Матільда», вистава «Королі, що мандрують» за участю французьких акторів, французький джаз, французьке кіно та фестиваль «Баянне коло на Запоріжжі». Також передбачається візит до Запоріжжя Посла Франції в Україні Мадам Ізабель Дюмон.

- Цей фестиваль значимий та масштабний. Він представляє всі види французького мистецтва. «Французька весна» намагається сприяти тому, щоб українці були добре ознайомлені з французьким мистецтвом, - зазначила Людмила Богдановська.