У Запоріжжі розпочався черговий етап проекту «Управлінська сотня кадрового резерву»

27.03.2018 12:00

Сьогодні пройшла весняна сесії «Бенчмаркінг в освіті» міського проекту «Управлінська сотня кадрового резерву». Захід відбувся на базі Запорізького навчально-виховного комплексу № 41.

Проект проводиться в Запоріжжі другий рік поспіль. Його ініціатор та організатор - міський департамент освіти і науки.  Учасники - кращі представники сфери освіти міста, які пройшли відбірковий етап. В рамках проекту вони проходять інтенсивний курс навчання, відвідують лекції, беруть участь в тренінгах та майстер-класах.

Головна мета «Управлінської сотні» - підвищення професійного рівня педагогів і підготовка їх до виконання функціональних обов’язків на керівних посадах в міській освітній системі.

З відкриттям другої сесії учасників і гостей проекту привітав заступник міського голови Валерій Еделєв.

- «Управлінська сотня кадрового резерву» - це проект, який ініціював департамент науки і освіти нашого міста. Він був підхоплений у багатьох регіонах України і став одним з пріоритетних напрямків у розвитку цієї галузі. Сьогодні вкрай необхідний новий підхід і нові вимоги до управлінських кадрів, що передбачає якісні зміни. Сьогодні сесія працюватиме у трьох напрямках. Це спілкування з віп-спікерами, інтерактивний та практичний блоки. Впевнений, учасники проекту зможуть набратися нових ідей та реалізувати їх у своїй роботі, - відзначив Валерій Еделєв.

В рамках весняної сесії пройшли авторські майстер-класи та інтерактивний блок спілкування з VIP-спікерами Проекту з теми «Комунікація із суспільством». Майстер-класи провели доктор психологічних наук, заступник директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Любов Найдьонова, провідний редактор телеканалу «Інтер», заступник шеф-редактора соціального ток-шоу «Стосується кожного» Юрій Володьков, директор спеціалізованої школи №148 ім. Івана Багряного, медіа-тренер Сергій Горбачов, кандидати психологічних наук, доценти кафедри загальної психології Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (м. Одеса) Оксана Кузнєцова та Ірина Бринза.

У поточному році відбудеться ще декілька сесій. Учасники «Управлінської сотні» повинні будуть представити і захистити свої проекти. За результатами вони братимуть участь у конкурсному відборі на вакантні керівні посади освітніх закладів міста.